Украинци отказаха безплатен апартамент на Черноморието ни - нямало джакузи!

30 Март 2022 | 12:45
1 коментара
Общество
Украинци отказаха безплатен апартамент на Черноморието ни - нямало джакузи!

Темата за отпуснатите средства за подкрепа на украинските бежанци у нас предизвика много спорове в последните седмици. Към 26 март беше отчетено, че в страната ни са влезли около 120 000 украински бежанци, като 55 000 от тях са останали в България.

Много български граждани отдадоха имотите на избягалите от войната жители на Украйна и то безвъзмездно, други ще получат пари от държавата за съответното настаняване.

Един случай от Несебър обаче възмути местните. Украински бежанци са отказали безплатен апартамент, защото нямало джакузи. Наглостта на чуждите граждани предизвика вълна от негодувание в морски я град.

"За жалост истински нуждаещите се останаха в Украйна", отчита Ивета Начева, която съобщава за потресаващия случай. "Помогнахме, подкрепихме, приютихме, но това е прекалено!", добавя Анна С.

"Извинявам се предварително, но! Не се издържа вече! Нямам нищо против Украинските бежанци /майки с деца /, подчертавам!/майки с деца /. Войната е лошо нещо и никой не я обича! Помагаме им вече повече от месец с всички средства, дрехи, храни и лекарства. Но да се чуват искания за кръщавания на улици в България на украински градове? Ще ме прощавате, господа! Бежанци! Стойте си на насраните г*зове, че войната ще ви се стори като разстройство по телевизията, ако откачат тези българи които Ви помагат!", коментира Николай Н.

Междувременно бе съобщено за вандалска проява отново по Черноморието ни - в Поморие. Паметникът, който бе издигнат в памет на четиримата руски воини, загубили живота си при обезвреждането на мина до морския бряг, за да спасят десетки животи, бе омърсен от вандали, сигнализира Магдалена Вангелов.

"Не знам кой го е направил и от какъв произход е, но това, което се случва, засилва напрежението в мирния ни и красив град! Досега тук такива вандализми не са се случвали. От миналата седмица има надпис, оскверняващ Русия, на доста места вече има и украинското знаме (толкова често не е срещано българското). Сега това...", пише още тя.

Друга гражданка отбелязва, че публикацията само създава излишно напрежение.

"Щом не знаете кой го е направил, не се опитвайте да раздухвате допълнително "напрежението" в мирния Ви и красив град. Ако изобщо има такова... Вандали има навсякъде", посочва Станимира К.

Добавени коментари

София публикува:
30 Март 2022 | 18:03
Истински нуждаещите се наистина останаха в Украйна.Много лошо нещо е войната,спор няма.Ама много са се навели някои,много.То бива"гостоприемство",но българите започват да се дразнят.И мисля,с право.Претенции за джакузи,за басейни,защо не отиват да живеят бежанците в селата,а отиват по комплексите по морето,по големите градове.Някои трябва да се поизправят и да помислят и за българите.

Добавете Вашия коментар

TOP