Украинци и руснаци на протест в Банско: Не на войната! Путин е Хитлер...

26 Февруари 2022 | 17:56
7 коментара
Общество

Украинци и руснаци на протест в Банско

Украинци и руснаци излязоха на протест в Банско днес.  Точно в 17:00 часа около 100 души се събраха в центъра на град Банско и с плакати скандираха срещу войната в Украйна: Не на войната, Путин е Хитлер. Путин е военнопрестъпник.

За масови откази на резервациите от чужбина съобщава туристическият бизнес в Банско.

Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще се влошава. До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза Малин Бистрин пред БГНЕС, според когото резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100%.

"Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани вече над 4 хиляди брой нощувки на турист. Само за вчера на колега от морето".

Протести срещу войната и в подкрепа на Украйна се проведоха и в София, Варна и Бургас.

Пред президентството в София демонстрантите издигнаха знамена и трансперанти срещу руската агресия. Поискаха по-голяма подкрепа към украинския народ, справедливост и зачитане на международното право. Протестиращите заявиха, че приветстват позицията на премиера Кирил Петков. Самият той мина покрай тях, вървейки пеша към Министерския съвет и ги поздрави.

Във Варна протестът срещу войната днес беше не пред консулството на Русия, а пред Общината. Организаторите обясниха, че така те се обръщат към света, след като вече е ясно, че няма смисъл да говорят на Русия. Сред протестиращите освен украинци имаше българи, белоруси, литовци и руснаци.

5-метров украински флаг се развя в подножието на паметника на съветския воин Альоша, който се издига на хълма Бунарджик в Пловдив, за да покаже съпричастност с народа на Украйна. В последните три дни монументът е под засилена охрана заради евентуални актове на агресия.

Добавени коментари

Я публикува:
27 Февруари 2022 | 16:27
Да хващат тогава влака за Киев, какво се крият тук
Русский публикува:
27 Февруари 2022 | 10:54
Все эти демонстранты, живущие на территории общины Банско и ведут незаконный предпринимательский бизнес на территории республики Болгария. Банскалии по факту, оплачивают обучение детей протестующих в местных школах. Эти люди не платят налоги и в России, получая доход от сдачи апартаментов. Эти люди, по факту нахождения в Болгарии, являются ее налоговыми резидентами. Эти люди не знают, что такое налоговая декларация!
НЕЗАВИСИМ публикува:
26 Февруари 2022 | 21:56
Не на войната!
Razlogenin публикува:
26 Февруари 2022 | 21:52
Имам приятели и познати от руската общност в града от години и всички са за путин.поправете си заглавието и не мамете читателите си.
Науч публикува:
26 Февруари 2022 | 19:56
Е ба си Наглите украински ревльовци! Целия свет ореваа!
Долу укрофашистите публикува:
26 Февруари 2022 | 19:36
За тези които се солидаризират с Украйна. С кого точно се солидаризирате, с бандеровци? НЯМА ДА ЗАБРАВИМ! НЯМА ДА ПРОСТИМ! 1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност 2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014 3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент 5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" 6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017 7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език. 8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г. 9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи
вова публикува:
26 Февруари 2022 | 19:31
абе идиоти ,къде ги видяхте тези 100 малоумника на протест?48 хахли и 7 деца прави 55....бахти и тъпунгерити,бахти и гъзолизачите...

Добавете Вашия коментар

TOP