УЖАСЯВАЩО! 4-месечното бебе със счупен череп бито с пръчка от по-голямо дете в семейството

12 Май 2023 | 09:14
0 коментара
Криминално
България
УЖАСЯВАЩО! 4-месечното бебе със счупен череп бито с пръчка от по-голямо дете в семейството

Пребитото 4-месечно бебе от Видин е настанено в болница с мозъчен кръвоизлив, рани и охлузвания. Момченцето е с опасност за живота. По неофициална информация е бито с пръчка от по-голямо дете в семейството. Детето е занесено от майката във видинската болница с рани и охлузвания, както и с кръвотечение от носа и устата. То веднага е транспортирано към „Пирогов” в София. Води се разследване.

„Сигналът е подаден в сряда от ЦСМП към Районното управление-Видин за постъпило бебе в тежко състояние с риск за живота. Веднага е извършен оглед в дома на семейството в квартал „Нов път” в града. Иззети са възглавница, одеало, дрешки и пръчка, по които е открита кръв. Образувано е досъдебно производство по две престъпления – за причинена средна телесна повреда на малолетно лице, както и затова, че родител е оставил дете без надзор”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” зам.-районният прокурор и говорител на Районна прокуратура – Видин Райна Петрова.

По думите ѝ предстоят разпити на деца в семейството. „В къщата по време на инцидента е имало бебе на 4 месеца, деца на 1,5, на 4 и 5-годишна възраст. Майката твърди, че е оставила децата сами, за да отиде за памперси до магазина. Все още се изяснява кой е причинил нараняванията на бебето. Към момента няма данни в семейството да е имало сигнали за насилие. С майката живее мъж, който твърди, че е биологичен баща на децата”, подчерта Петрова.

Тя уточни, че иззетата пръчка, по която има кръв, е с дължина 93 сантиметра. „По останалите деца не са открити следи от насилие. Те не са изведени към момента от семейството. Ще ползват седмична грижа. Двамата родители не са задържани.

Добавете Вашия коментар

TOP