„Ужасяващ“ протест предстои днес

16 Юли 2020 | 12:25
0 коментара
Общество

„Днес протестът ще е ужасяващ, в цялата страна, в последен опит да се помете това правителство.“ Това каза пред bTV един от организаторите проф. Владислав Минеков. Трите оставка са подхвърляне на угризки, сякаш сме улични кучета. Няма да стане“, категоричен е той.

Минеков уточни, че истинският организатор е главният прокурор Иван Гешев. Както е известно, акция на прокуратурата в президентството миналия четвъртък предизвика първият протест.

Попитан кой от възможните варианти за разрешаване на ситуацията приема проф. Минеков каза: „Пълна оставка на кабинета и нови избори веднага“.

Протестите в сряда са преминали мирно, но сред група тийнейджъри са открити остри предмети и бомбички. „Провокаторите на протестите са от групата „Гешев е радост“ от квартал „Надежда““, каза проф. Минеков.

По-късно в четвъртък се очаква министрите на финансите, вътрешните работи и икономиката Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов да депозират оставките си. Те бяха поискани в сряда вечерта от премиера Бойко Борисов, след среща с областните координатори на партия ГЕРБ. Мотивите за смяната са „съмненията за зависимостите на тримата от ДПС и депутата от партията Делян Пеевски“.

Очаква се през деня ситуацията да бъде обсъдена и на коалиционен съвет. От изявление на лидера на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов се разбра, че рокадите в кабинета са направени без съгласуване с тях. „Научих за исканите оставки от новините“, каза той пред БНТ.

Добавете Вашия коментар

TOP