Ужас в Югозапада! Мъж към жена си: "Ще те утепам, къде те видя те тепам, мъртва си, ще те застрелям“

12 Май 2023 | 09:44
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Ужас в Югозапада! Мъж към жена си: Ще те утепам, къде те видя те тепам, мъртва си, ще те застрелям

Подсъдим се призна за виновен пред Районен съд – Дупница в закана за убийство, в условията на домашно насилие, както и в неизпълнение на Заповед за защита от домашно насилие спрямо съпругата му.

 

Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата и му наложи наказание „Пробация” със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” – гр. Дупница…, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от една година и шест месеца; „Задължителни срещи с пробационен служител” за срок от една година и шест месеца.

Подсъдимият И. П. / на 35 г., с постоянен адрес в гр. Дупница / СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 15. 08. 2022г., в гр. Сапарева баня, чрез обаждане по мобилен телефон се е заканил с убийство на съпругата си, като й е казал „ще те утепам, къде те видя те тепам, мъртва си, ще те застрелям“ и това заканване би могло да възбуди в нея основателен страх за осъществяването му и деянието е осъществено в условията на домашно насилие – подсъдимият и пострадалата са съпрузи.

Освен това, в периода 15. 08. 2022г. до 18. 08. 2022г. в гр. Сапарева баня и в гр. Дупница при условията на продължавано престъпление, с две деяния, не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие от 29. 07. 2022г. на РС Дупница, с която са постановени мерки за закрила както следва:

Задължава извършителят И. П. да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си и малолетното й дете; Забранява извършителят да ги приближава на по – малко от 50 метра обитаваното от тях жилище, местоработата на майката, училището, в което учи детето, както и местата им за личен отдих и социални контакти.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добавете Вашия коментар

TOP