УЖАС: Работници пропаднаха в асансьорна шахта, единят е тежко ранен

04 Август 2021 | 13:42
0 коментара
Общество

Двама работници пропаднаха в асансьорна шахта на новопостроена сграда в центъра на Пловдив, предаде "Марица". Инцидентът е станал вчера преди обяд на ул. "Доктор Г. М. Димитров“. 

Двамата мъже извършвали монтаж на асансьорна кабина, когато изведнъж пропаднали в шахтата. Работниците са пострадали, като по първоначална информация само единият е с по-сериозни наранявания и е закаран в болница. Наложила се е намеса и на огнеборци, които да помогнат с изваждането им. Директорът на Инспекцията по труда в Пловдив инж. Атанас Чернаев коментира, че екип e бил на място и проверява случая, като се установява как точно се е стигнало до инцидента и какви са причините. Тепърва ще се уточни и дали са били спазени мерките за безопасност. 
Междувременно стана ясно, че единият от пострадалите е със сериозни травми. Установено е, че пострадалият е паднал от голяма височина и е летял метри надолу в шахтата. Инцидентът е станал при монтиране на самия асансьор. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.Вторият работник се разминал по-леко и няма сериозни наранявания. 

Добавете Вашия коментар

TOP