УЖАС! Мъж помете дете на пешеходна пътека в София

03 Септември 2023 | 08:46
0 коментара
Криминално
София
УЖАС! Мъж помете дете на пешеходна пътека в София

Шофьорът, който с два промила алкохол в кръвта уби дете на пешеходна пътека в центъра на София, е имал и предишни нарушения за превишена скорост.

Малко след 21 часа в събота момче пресичало пешеходната пътека на улиците "Генерал Гурко" и "Цар Иван Шишман", когато било пометено от бързо преминаваща кола. Колата е влачила детето около 100 метра, преди да спре. 15-годишното момче загинало на място.

"Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вечества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване", заяви пред NOVA главен инспектор Марио Киричков от сектор "Криминална полиция", СДВР.

По думите му с шофьора в колата е пътувала и жена"Експертизи предстои да установят скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че управлението на колата е било по-скоро неадекватно", подчерта Киричков. 

Очевидци разказаха, че шофьорът се е засилил, за да мине през пешеходната пътека, преди момчето да пресече. Предполагат, че скоростта е била около 70 км/ч.

Водачът е задържан на място. "Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга", посочи инспекторът и подчерта, че и полицаи, и Спешна помощ са се отзовали много бързо на сигнала за инцидента. 

Мъжът първоначално е дал "нелепи обяснения на случилото се", заяви Киричков. 

Източник: БГНЕС/NOVA

Добавете Вашия коментар

TOP