УЖАС: 26-годишна родилка от Сандански почина в реанимация на МБАЛ-Благоевград

09 Август 2023 | 06:48
0 коментара
Общество
България
УЖАС: 26-годишна родилка от Сандански почина в реанимация на МБАЛ-Благоевград
Родилка почина в МБАЛ-Благоевград. 26-годишна родилка от Сандански почина в реанимация на МБАЛ Благоевград 10 дни след раждането на второто си дете. Младата жена родила здраво момченце и незабавно е преведена в най-тежкото болнично отделение с тежка инфекция, интубирана е и 10 дни лекарите се борили за живота й, съобщава Струма ком.

Случаят бързо се разнесе и скандализира обществеността, която е силно чувствителна по темата, тъй като това е поредната родилка, починала при мистериозни обстоятелства в местното здравно заведение. Обяснението по случая, което дават медиците, е че жената от Сандански е постъпила в болница с висока температура в недобро здравословно състояние. Имала тежка инфекция на бъбреците. Започнала родова дейност и тя е транспортирана в областния център Благоевград от Сандански. Незабавно е направено секцио, без всякакви усложнения, извадено е здраво бебе, малко над 3 килограма и майката веднага е преведена в реанимация, заради инфекцията, с която е приета в болницата. Докато е лекувана в реанимация е викан столичен консултант, състоянието и не позволявало да бъде транспортирана в София. Това твърдят лекарите, описвайки причината за смъртта на младата жена като отричат, раждането да е в основата на фаталния и край. Близките на починалата ежедневно били в болницата и знаели, че тя е постъпила с инфекция в родилно отделение, затова и нямали претенции към здравното заведение, казват медиците. Това е обяснението им за случилото се. Възможно е това да е истината, но обществото не вярва и настръхна след поредната смърт на млада жена, настъпила след раждане в благоевградската болница.

Припомняме, че преди година в родилно издъхна 29- годишна жена от квартал „Еленово“, почина и бебето и. Живота си загуби друга родилка, за която казаха, че причината за смъртта е ковид. Пак в родилно, наскоро, избухна скандал със счупено краче на бебе от Симитли и се оказа, че виновникът е в отделението. Очаквайте подробности по последния случай!

Добавете Вашия коментар

TOP