Уханието на печени кестени ще посреща жители и гости на село Брежани за Празника на брежанския кестен

14 Октомври 2022 | 10:33
0 коментара
Култура
Уханието на печени кестени ще посреща жители и гости на село Брежани за Празника на брежанския кестен

На 15-ти октомври (събота) село Брежани отново ще посрещне стотици гости от близо и далеч за най – вкусния празник – Празникът на брежанския кестен. От 10.30 часа бъде открита традиционната кулинарната изложба на дамите от Брежани и Делчево, която ще изпълни площада с уханията на вкусни традиционни ястия и ястия с кестени. Междувременно ще продължи традицията да се предлагат печени кестени по „италиански“.

 

Програмата ще продължи с празничен концерт с участието на Женска певческа група при читалището в село Брежани, ансамбъл за народни песни и танци при КУД „ Гоце Делчев“ – Р Северна Македония, Ансамбъла за народни песни при ЮЗУ „ Неофит Рилски“ – Благоевград и оркестърът на Панчо Иванов - Гоце Делчев.

 

Към програмата на празника се присъединява изложбата на младия художник с корени от Брежани ( Горна махала) Милан Благоев, която ще бъде позиционирана в градинката пред площада.

 

Световноизвестната българска писателка Здравка Евтимова, която трябваше да гостува в Брежани, в навечерието на празника, ще представи своята нова книга "Резерват за хора и вълци" и творчеството си в картинната галерия на сдружение "Хора и традиции" на 22 октомври, вместо на 14 октомври, съобщават организаторите.

 

Празникът се организира от сдружение "Хора и традиции", със съдействието на Апостол Апостолов - кмет на община Симитли, Дамян Дамянов - директор на ЮЗДП Благоевград и всички жители на Брежани!

Добавете Вашия коментар

TOP