Уелс, Шотландия и Северна Ирландия въвеждат нови ограничения срещу коронавируса

30 Декември 2021 | 17:24
0 коментара
Общество
Уелс, Шотландия и Северна Ирландия въвеждат нови ограничения срещу коронавируса

В Уелс, Шотландия и Северна Ирландия се въвеждат нови ограничения срещу коронавируса, в опит да бъде овладян „Омикрон“, съобщава ДПА.Всяка една от четирите части на Обединеното кралство следва своя политика по отношение на коронавируса. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия въведоха ограничения в ресторантьорството, хотелиерството и развлекателния бизнес, подновявайки спазването на социална дистанция и ограниченията в броя на хората при събирания. В Уелс и Северна Ирландия ще бъдат затворени нощните клубове.

В Шотландия на големите събития ще има разстояние от един метър и ще бъдат ограничени до 100 души, стоящи на закрито, 200 души, седнали на закрито, и 500 души на открито.

Премиерът Борис Джонсън все още не е обявил нови мерки в Англия, но посочи, че няма да се поколебае да действа след Коледа, ако се наложи на фона на нарастващите случаи на варианта Omicron.

В редиците на управляващите консерватори има голяма съпротива против налагането на допълнителни мерки. Сър Греъм Брейди заявява пред „Observer“: „Дори при новите доказателства, че вариантът Омикрон няма да причини вредите, които се прогнозираха, има реални опасения, че макар и Коледа да бе спасена, Нова година може да бъде отменена. Това не трябва да се случва!“.

Британското правителство продължава с ударната стратегия за бустерни ваксини, като вече над 60 процента от британците са с трета доза.

Добавете Вашия коментар

TOP