УЕФА отне от Русия финала на Шампионската лига

25 Февруари 2022 | 13:29
0 коментара
Спорт

Европейската футболна централа реши на извънредното заседание на Изпълнителния си комитет в петък сутрин, че ще премести финала на Шампионската лига от втория по големина руски град Санкт Петербург на "Стад дьо Франс" в Париж, обявиха от официалния сайт на УЕФА.

Финалният мач остава на 28 май, а първият съдийски сигнал ще бъде даден в 22.00 часа българско време.

От организацията благодариха на френския президент Еманюел Макрон за личната му подкрепя и съдействието му за преместването на срещата във Франция "във време на несравнима криза". УЕФА в партньорство с френското правителство ще направи всичко възможно да снабди с продукти от първа необходимост футболистите в Украйна и семействата им.

"Стад дьо Франс" е бил избран от президента на УЕФА Александър Чеферин, защото той не е искал мачът да се проведе на стадион, който е бил домакин на мачове от европейското първенство, което се проведе през лятото на 2021 година. Освен това в момента Франция е председател на ротационен принцип на Европейския съюз.

От УЕФА обявиха още, че всички руски и украински клубове, които участват в състезания под егидата на федерацията, трябва да играят домакинските си мачове на неутрални терени до второ нареждане, предаде БТА. 

В близките дни може да бъде свикано едно едно извънредно заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА, на което да бъдат наложени нови санкции, най-вече във връзка с рекламните договори с "Газпром". 

Добавете Вашия коментар

TOP