УЕФА глоби Левски с 40 000 евро след мача в Скопие

01 Август 2023 | 22:14
1 коментара
Общество
Благоевград
УЕФА глоби Левски с 40 000 евро след мача в Скопие

Дисциплинарната комисия към УЕФА се произнесе относно констатираните нарушения по време на мача в Скопие на "Левски" с "Шкупи" (2:0) от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Българският клуб е глобен с 40 хиляди евро за дискриминационно поведение на привържениците му, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии на стадиона, предаде БГНЕС.

Освен това "Левски" получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

"Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу ФК "Шкупи" в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб", призоваха от футболен клуб "Левски".

Източник: БГНЕС

Добавени коментари

Gan40 публикува:
02 Август 2023 | 09:19
А се жалваха по медии, като ощипани моми, малко е наказанието, трябва да е поне 100 хил. евро! Ганчо си мисли, че е "Господ"!

Добавете Вашия коментар

TOP