Удължават услугата "Топъл обяд" в община Разлог

01 юли 2022 | 14:31
0 коментара
Удължават услугата "Топъл обяд" в община Разлог

Удължава се срока за предоставяне на услугата "Топъл обяд в Община Разлог"

С анекс от 24-ти юни 2022-ра година между Агенцията за социално подпомагане и Община Разлог се удължава срока за предоставяне на услугата „Топъл обяд в условията на пандемия от COVID- 19 в Община Разлог“.
Различни целеви групи ще получават безвъзмездна финансова помощ до 9.09.2022-ра година.
От услугата, включваща супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, могат да се възползват лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа, както и лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
Приемът на заявления-декларации остава отворен и ще се реализира през целия период на изпълнение на проекта.


-------------------------------------------------
Разширяват гробищните паркове в Община Разлог
На редовното си заседание в края на месец юни Общински съвет – Разлог прие доклад № 61.00 – 229/16.06.2022 год. от временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Венцислав Гърменов, относно „ Възмездно придобиване право на собственост“. Чрез решението си съветниците одобриха закупуването на частен имот, с площ 1 декар, в съседство на гробищния парк в село Баня. Придобитият имот ще даде възможност за разширяване на парка и решение на един дългогодишен проблем.
„Темата с гробищните паркове е от съществено значение. Погребението е тежък момент за всички и е недопустимо хората да се притесняват за гробните места. Отчитаме като грешка, че през последните години не е обърнато достатъчно внимание по този въпрос. В тази връзка в рамките на два месеца Община Разлог работи усилено и успя да договори закупуването на допълнителна площ в с. Баня. В село Годлево освен плануваните разширения, предвиждаме направата и на бетови алеи, с цел удобство на хората. В Добърско водим прегори, а в село Горно Драглище очакваме завършването на подпорна стена. Темата е по-сложна, относно гробищния парк в Разлог. Възможностите за неговото разширение не са много и започнахме проучване за изграждане на ново място за погребения. В момента, в който намерим подходящ терен, ще проучим и мнението на хората.“, заяви зам. кмета на Община Разлог- г-н Иван Гюров.
Към момента, след оглед на подходящи имоти,община Разлог сключи договор с геолог за геоложко проучване на терен между Разлог и Бачево. Мястото, с площ около 7 декара, отговаря на законовите изисквания и е леснодостъпно, а търсенията и на други терени продължават.
Чрез разширението на вече съществуващите гробищни паркове и предложението за изграждане на нови такива, ще се реши един належащ въпрос за години напред. Община Разлог е в готовност, при необходимост да предприеме незабавни действие.


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?