Ударни ремонти на 20 улици в община Гърмен

30 Август 2023 | 14:00
0 коментара
Общество
Благоевград
Ударни ремонти на 20 улици в община Гърмен

Лято е! Време за почивки, но някъде е и време за усилна работа. Община Гърмен предприе сериозни ремонти на 20 улици в началото на този месец. Работи се в почти всички населени места. Още по-важното е, че тези мащабни ремонтни дейности са факт благодарение на добрата финансова дисциплина на местната власт. Защото финансовите средства в размер на 1 800 000 лева са подсигурени от капиталовата и инвестиционната програма на общината.

 

Затова сега се работи за по-добра инфраструктура в населените места. Целта е до началото на зимата да са приключили всички ремонтни дейности за по-красива визия на селищата, заложени в капиталовата програма за тази година. Така сме направили разчетите, че да помогнем на всяко едно село да подобри своята инфраструктура“, коментира кметът на община Гърмен – Феим Иса.

 

От няколко години местната власт използва и по-евтин начин от асфалтирането за ремонт на уличната мрежа. Вместо асфалт се ползва бетон, тъй като така рехабилитацията на улиците излиза по-изгодно финансово. Това обаче важи най-вече за стръмните и тесни улици в селищата, където не може да влезе необходимата техника, която да ги асфалтира. В някои от населените места се подменят водопроводи, вдигат се подпорни стени, за да се укрепи дадена улица.

 

С ремонтните се осигурява и по-безопасно придвижване на хората в съответните населени места.

Добавете Вашия коментар

TOP