УДАР! Спипаха сакове с марихуана за над 1 млн. лв. у нас (СНИМКИ)

04 Юли 2023 | 13:38
0 коментара
Криминално
България
УДАР! Спипаха сакове с марихуана за над 1 млн. лв. у нас (СНИМКИ)

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София спипаха сакове с 219 кг марихуана на стойност над 1 млн. лв. 

На 29.06.2023 г.  служителите проверили контейнер, който пътувал от Канада през Гърция до получател – физическо лице, в София, а в документите пишело, че с него се превозвали лични вещи и мебели.

При обстойна проверка в дъното на контейнера, са намерени две кутии, пълни с 16 розови сака, а вътре 438 вакуумирани пакета с трева и съцветия.

Получателят на пратката е задържан. Образувано е досъдебно производство по описа на ТД Митница София под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура. По случая на основание чл. 219, ал. 1 от НПК за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества към наказателна отговорност е привлечен Я. С., на 43-години, български гражданин.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв. Работата по случая продължава за установяване на всички факти и обстоятелства в съответствие с изискванията на закона за обективно, всестранно и пълно разследване.

 

 


Агенция Митници

 

 

 


Агенция Митници

 

Добавете Вашия коментар

TOP