Учителката от Горно Драглище, удряла ученичка, остава на работа

18 Ноември 2020 | 15:45
4 коментара
Общество

Учителят от Горно Драглище, Райка Калоянова, остава на работа, предаде Infomreja.

Вероятно ще ѝ бъде наложено административно наказание като първо провинение от нейна страна, но няма да се достига до крайната мярка – освобождаване от работа. Припомняме, че в клип, разпространен в социалните мрежи, показва как учителката в разложкото село да обижда и посяга на момиче от класа. От понеделник е започнала проверка, както от РИО-Благоевград, така и от Агенцията по закрила на детето.

Фактите са, че до днес, като пропуск на училището, е, че няма документално описани провинения от страна на ученичката, която е позната с буйния си нрав и арогантно поведение. В учебната характеристика е записано още, че има слаби оценки и е нестарателна. Учителката по БЕЛ, нейната колежка, присъствала на случката и родителите на детето са дали писмени обяснения пред директора на училището още в понеделник.

Според Бойчо Пукнев Калоянова е добър педагог с дългогодишен стаж и множество добри изяви. Поради този и много други мотиви жители на селото са събрали подписка в подкрепа на Калоянова, а до днес над 200 души са се разписали.

Началникът на РИО потвърди, че е задействан механизма за справяне с училищния тормоз, но директорът е работодател на педагозите и в негови ръце е решението какво наказание да бъде наложено на г-жа Калоянова.

Добавени коментари

БЕСЕН Инспектор публикува:
18 Ноември 2020 | 23:07
1. Значи,след като директорът е работодател на педагозите и само той може да им налага наказания, той трябва да им плаща от собствения си джоб?! 2. Педагозите могат да ходят на работа пияни, дрогирани , да бият и псуват и ако директорът каже, че това е ОК всичко е наред! А бе изроди от МО това го няма даже и в Северна КОрея бе кретени! Сиктир мама ви да е.ба и на безотговорните некадърници!
Инспектор публикува:
18 Ноември 2020 | 23:02
Нишо ново в България! Те пускат доказани убийци и наркодилъри на свобода, та тая психопатка,която бие децата няма да пуснат! Браво, само така! Така ще стигнеме евопейците , ама в 3020 година! След като директорът не налага адекватно наказание, тогава по логиката на началника на РИО, трбва по-висшата инстанция да наложи на директора съответно наказание , та той да си свърши работата! Що за идиотия е това бе?!
Баненин публикува:
18 Ноември 2020 | 20:41
По належащо е да изпратят психолог при учениците в с. Баня, във връзка с починалата от Ковид учителка, а не да се правят общинарите, че нищо не се е случило.
Гражданин публикува:
18 Ноември 2020 | 16:46
Тоест нито директорът, нито РУО реагират адекватно. Тази нискоинтелигентна преподавателка не следва да работи с деца!

Добавете Вашия коментар

TOP