Учителка в благоевградското 4-о ОУ е първия трикратен победител в новия сезон на „Последният печели“

27 Септември 2021 | 10:15
0 коментара
Любопитно

Учителката в 4-о ОУ „Димчо Дебелянов“ – Благоевград Сашка Карликова стана първият трикратен победител в новия сезон на излъчваното по Българската национална телевизия забавно-познавателно предаване „Последният печели“ с водещ Орлин Горанов. Педагожката, работеща в системата на образованието от 1994 г. демонстрира завидна ерудиция, концентрация, не на последно място – самообладание, и се поздрави с победата цели три пъти.

„Често гледам предаването вкъщи и давам някои верни отговори. Така една вечер мъжът ми ме посъветва вместо да отговарям от дивана, да отида и да участвам. Каза ми, че иска да ме види по телевизията, как ще се справя „на живо“, и аз приех предизвикателството”,  разказа С. Карликова и допълни, че преди години искала да се изяви в „Стани богат“. Многократно, поне 20 пъти се обаждала, но така и не я избрали на уж случайния принцип и се отказала.

Тя призна и че заради публичността на учителската професия имала притеснения как ще се представи, особено ако сбърка на някой лесен въпрос. Затова, когато й се обадили с покана да участва, попитала дали и с какво да се подготвя предварително. Отговорът бил, че е най-добре да познава златния фонд на БНТ, който включва архив от хиляди предавания, песни, филми… и няма как да се научи.

„Всъщност нямаше какво да се подготвям, да чета предварително… просто отидох“, заключи трикратната победителка, която през годините е преподавала философски цикъл в гимназиален етап, води часове по български език и литература, групи ЦДОУ /целодневна организация на учебния ден/ в прогимназиален етап, а вчера заместваше своя колежка по „Човекът и природата“.

 

 

 

Именно солидният професионален опит и многопрофилната подготовка са в основата на повече от отличното представяне на г-жа Карликова. Тя се справи с трудни въпроси в различни области, като например: „Чия статуя бе взривена с динамит от талибаните през 2001 г. в Централен  Афганистан?”. Специално в сферата на литературата успя да даде цели 7 верни отговора за автори на произведения.

„Най-много ме затрудниха въпросите, свързани със спорта, особено с футбола, и тези с музикалния театър”, констатира С. Карликова и разказа, че атмосферата в студиото е била изключително ведра, а водещият Орлин Горанов – приятелски настроен, стремящ се да предразположи участниците и да не ги притиска.

„Пожелавам ти да продължиш просветителското си дело и да имаш последователи”, обърна се Орлин Горанов към учителката в края на участието й. А иначе в началото тя започна представянето си с думите, че е радетел на присъственото обучение, при което водещият коментира: „И аз!”.

Правейки равносметка на участието си, С. Карликова сподели, че е удовлетворена. Очаквала е и се е надявала най-много на една победа, но не и на цели три. „Радвам се, че успях да се изправя срещу страховете си и да се справя с това предизвикателство”, каза с усмивка трикратната победителка.

След тв изявата си и постигнатия успех г-жа Карликова получава множество поздравления и покани за приятелства във Фейсбук. Най-верни фенове обаче са нейните ученици. Те с вълнения следят участието на учителката си, а вчера с влизането в класната стая я посрещнаха с аплодисменти.

Източник: Вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP