„Училищна панорама 2023“ в Благоевград

09 Май 2023 | 13:26
0 коментара
Култура
Благоевград
Училищна панорама 2023  в Благоевград

С официални щандове всички благоевградски училища ще представят образователните си програми на специално изложение. На 11-ти и 12-ти май, в залите на Младежкия дом, ще се проведе традиционната „Училищна панорама 2023“ .

Организатори са екипът „Кариерно ориентиране“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград.

Да се направи информиран избор в различните образователни степени, е основната цел на изложението. Важно е както родителите, така и подрастващите да имат яснота от възможностите, които предлагат отделните учебни заведения. Така ръководителят на екип „Кариерно ориентиране“ към ЦЛТРДБ, Златина Зашева, обоснова смисъсла на Училищната панорама.

За улеснение на всички желаещи да разгледат представителните щандове изложението ще бъде на разположение два дни, допълни Златина Зашева.

Експертите към Кариерния център, Анелия Николова и Ивелина Демиревска, пък дадоха разяснения за останалите проекти, по които се работи в тяхното направление. Зелената енергия и опазването на околната среда са част от програмите, които ще се разработват с децата това лято.

На днешната пресконференция стана ясно още, че възпитаничката на ДЮФА „Пиринска китка“, Мария Накова, ще бъде част от представителна делегация, която ще присъства на честванията по повод 24-ти май в Брюксел. Поканата е отправена от еврокомисаря Мария Габриел.

Добавете Вашия коментар

TOP