Училищата и детските градини в Банско са готови за 15 септември

04 Септември 2020 | 14:13
1 коментара
Общество

Всички училища и детски градини в община Банско са в готовност за новата учебна година на 15 септември.

Това заяви днес пред общинските съветници зам.-кметът Сашка Въчкова. Особено внимание е насочено през тази година към училищата предвид необичайните условия, при които се наложи да приключи изминалата учебна година и продължаващата пандемия от коронавирус.

Ще бъдат изпълнени всички нови указания и изисквания. Строителните и ремонтните дейности и освежаването във всички учебни заведения ще приключат навреме. Учебната година ще стартира при спазване на протоколите за посрещане на учениците, провеждане на учебните занятия и поведение в случай на открито заболяване от Ковид-19 в училището.

Училищата имат готовност и за преминаване към дистанционна форма на обучение, ако това е необходимо. Всички разполагат и с медицински персонал, който да осигури сутрешния филтър и целодневното обслужване на обучаваните. Община Банско е предвидила помощ за снабдяване на училищата с дезинфектанти, предпазни средства и други необходими материали.

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
04 Септември 2020 | 14:59
ШАСЕМРЕОТСМЕХ! Ти ли бе, „уважаема“, ще ми говориш за училища! Да ти имам и ресора да ти имам! Селски пръчки за управници не стават, само казвам! Айде, че ако се разприказвам, ще трябва оставка да подаваш .. Само казвам . ..

Добавете Вашия коментар

TOP