Учениците в Пиринско продължават обучението си присъствено

14 Януари 2022 | 10:24
4 коментара
Общество
Учениците в Пиринско продължават обучението си присъствено

На този етап всички ученици в област Благоевград продължават обучението си присъствено, стана ясно след среща проведена при областния управител на Благоевград, съобщи за Радио Благоевград началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

“Ситуацията не е крайна и учителите и учениците, в цялата област, продължават обучението присъствено.Следим ситуацията и следващата седмица ще се направи допълнителен коментар на ситуацията.Това е моето настояване, имайки предвид че сме в края на първия учебен срок и сме пред голямата дилема учениците да присъстват в процеса на оценяване. Владеем положението, има заместващи учители, а там където няма директорите ще използват ресурса на населеното място като квалифициран персонал “, допълни Златанов.

Добавени коментари

Яхия публикува:
15 Януари 2022 | 10:09
В училище няма термин като контактен учител. Докато може да идва на работа да идва. Разболее ли се, болнични. Това са фактите, отношението към тях е като кучета, нали вземат огромните заплати
Иван публикува:
15 Януари 2022 | 10:08
Ситуацията нее крайна, само дето половината учители са болни, но това нее проблем. Нали са учители може и да измрът, те не са хора, нямат семейства пък и нали вземат най високите заплати в държавата.
Карагьозова публикува:
14 Януари 2022 | 11:00
Ситуация, ситуация, ситуация. А какво означава ситуация и кога тя е крайна? И положението въобще не го владеете, защото нямате представа какво се случва. В изказването - липса на мисъл и на професионално отношение!
Благоевград публикува:
14 Януари 2022 | 10:55
“Ситуацията не е крайна и учителите и учениците, в цялата област, продължават обучението присъствено.Следим ситуацията и следващата седмица ще се направи допълнителен коментар на ситуацията." Нека да бъде така добър да обясни какво означава "ситуацията не е крайна" и кое ще определи една ситуация като крайна. Защо ескпертите от РУО не се разходят из училищата и да видят колко от учениците присъстват в процеса на оценяване, след като родителите им имат право да избират как децата да бъдат обучавани.

Добавете Вашия коментар

TOP