Учениците от ЦЛТРДБ с концерт рецитал по повод деня на народните будители

27 Октомври 2023 | 10:42
0 коментара
Култура
Благоевград
Учениците от ЦЛТРДБ с концерт рецитал по повод деня на народните будители
Младежкият парламент - Благоевград заедно с Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград организират двудневен конкурс рецитал, посветен на народните будители.

В конкурса могат да участват ученици от 5 до 12 клас със стихотворения по свой избор. Членове на журито са театралният педагог доц. д-р Златко Павлов, Любима Димитрова - филолог и дългогодишен експерт по български език и литература в средното образование, Кирил Кирилов - бивш учител по БЕЛ, преподавател в ПГСАГ и Девето училище "Пейо Яворов" и младият Денис Никифоров - актьор и психолог.

Конкурсът започна вчера при голям интерес от страна на желаещите да участват, ще продължи и днес, когато след конкурсната част ще бъдат връчени наградите на победителите. Конкурсът-рецитал се провежда в Младежкия дом, входът е свободен за всички, които искат да чуят младите рецитатори, съобщават от Община Благоевград.

В 12:00 часа днес, преди рецитала, ще бъдат положени цветя на бюст-паметника на Пейо Яворов в Градската градина, в знак на признателност  към завещаното от поета, революционер и будител.

На 29 октомври 2023 г. се навършват 109 години от смъртта на Яворов. С полагане цветя в петък, 27.10.2023 г., от 12:00 часа, в Градската гадина, ще бъде отдадена почит към паметта на един от най-големите български поети.

Добавете Вашия коментар

TOP