Учениците от 5-12 клас на училищата в Гоце Делчев и Банско още седмица онлайн

16 Ноември 2021 | 13:52
0 коментара
Общество
Учениците от 5-12 клас на училищата в Гоце Делчев и Банско още седмица онлайн

Учениците от 5 до 12 клас на училищата в общините Гоце Делчев и Банско продължават с обучението от разстояние в електронна среда за още една седмица. Във връзка с повишената заболеваемост от коронавирус, която в посочените региони е над 750 души на 100 хил. към вчерашна дата, директорът на РЗИ д-р К. Калоянов предлага в писмо до началника на РУО Ив. Златанов занятията да продължат изцяло онлайн – от днес, 16.11, до 22.11 включително. Мярката не се отнася за учениците от 1 до 4 клас, които се изследват.

Считано от вторник, 16.11., също за една седмица продължава и ротационният принцип /с изключение на учениците от начален етап, които се изследват/ в общините Сатовча и Гърмен, където отчетената заболеваемост е между 250 и 500 души на 100 хил.

До петък, 19.11., бе удължено и ОРЕС в общините Благоевград, Сандански, Кресна и Якоруда.

В редица училища в областта за учениците в начален етап, чиито родители са изразили съгласие децата им да бъдат тествани с щадящи, неинвазивни тестове, се върнаха по класните стаи, като днес ще е второто масово тестване. В някои училища, сред които благоевградските II ОУ и СУИЧЕ, СУ „Св.св. Кирил и Методи“ – Брезница… дневната присъствена форма за малките ученици се възстановява от днес. /Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP