Ученици в Благоевград: Лесно се намира дрога около училищата

08 Декември 2022 | 11:28
0 коментара
Общество
Ученици в Благоевград: Лесно се намира дрога около училищата

„Около училищата в Благоевград е много лесно да се намери дрога“, това разказаха гимназисти от областния център пред БНТ.

Дванадесетокласниците, наречени Мартин и Никола, споделиха, че неведнъж са получавали оферти, както от дилъри извън училището, така и от техни приятели, които вече са се запознали отблизо със зависимостта от наркотиците.

„Навъртат се. Наблюдавал съм ги покрай бараките, зад оградата, някои стоят отвън и привикват ученици или предварително се разбират по телефона, се обаждат“, обясни Мартин.

„Доколкото знам, отиват нанякъде, разменят си парите, ръкостискат се с едно пакетче дрога и са готови“, добавя Никола.

Директорът на Националната хуманитарна гимназия в Благоевград Марин Митов нееднократно е подавал сигнали в полицията за продажба на наркотици в района на училището. В един от случаите, самият той е станал свидетел на сделка.

„Аз ги хванах докато разменят нещо в близост до колата, до която бях паркирал. Просто отидох до колата и ги видях“, каза Митов.

Основните жертви на дилърите са децата, върху които не се упражнява родителски контрол, както и такива, които имат поведенчески проблеми.

Пазарът на наркотици в Благоевград основно е залят с канабис, който и струва по-евтино. Модерна е и синтетичната дрога, добави БНТ.

Добавете Вашия коментар

TOP