Ученици в Благоевград получиха ценен урок по пътна безопасност и оказване на първа помощ

09 Ноември 2022 | 11:46
0 коментара
Общество
Ученици в Благоевград  получиха ценен урок по пътна безопасност и оказване на първа помощ

Как да се движим безопасно и по какъв начин да помогнем на пострадал на пътя? Отговорите не само чуха, но и видяха нагледно ученици в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград.

Специално за празника на българската полиция в най-голямата читалня на Западна България се проведоха беседа и образователна игра, които се оказаха много полезни за децата от пети „а“ клас на Шесто средно училище „Иван Вазов“. Младшите автоконтрольори Красимир Ивановски и Митко Благоев запознаха малчуганите със своята ежедневна работа. Увериха ги, че тя хич не е лека, но за тях да са полицаи е призвание. Двамата следят за спазване на правилата за движение и за предотвратяването на пътни инциденти.
„Понякога нарушители са не само водачите на моторни превозни средства, но и пешеходците. За нас най-доброто дежурство е това, в което няма нито едно произшествие на пътя“, споделиха служители на Пътна полиция.

Петокласниците, водени от техния класен ръководител Александър Марковски, показаха завидни знания за пътната безопасност и умения за оказване на първа помощ на пострадал в катастрофа. Някои от тях са преминали курс „Полицейско училище“ и демонстрираха нагледно как може да се помогне на ранен в пътен инцидент човек. Накрая учениците благодариха на пътните полицаи за ценните съвети и обещаха винаги да пресичат само на зелен светофар и да спазват и останалите правила за движение.

Добавете Вашия коментар

TOP