Ученици превзеха сцената на Камерна опера-Благоевград с мюзикъла Класният се жени

24 Април 2024 | 16:11
0 коментара
Култура
Благоевград
Ученици превзеха сцената на Камерна опера-Благоевград с мюзикъла Класният се жени
След официалното откриване на обновената сграда на Камерна опера – Благоевград и Народно читалище "Никола Вапцаров – 1866“ в Благоевград, вчера се състоя и първото представление на новата сцена, предаде Фокус.

Ученици от училищата в Благоевград, които бяха селектирани на специален кастинг, провел се през февруари, успяха да "превземат“ сцената на Камерна опера – Благоевград с премиера на мюзикъла за тийнейджъри "Класният се жени" от Филип Павлов, либрето - Любомир Пеевски с участието на ученици от различни гимназии и средни училища в Благоевград. 

"Класният се жени“ е една история, която пресъздава моменти от ежедневието, поведението на учениците днес по време на час, в класната стая, отношението към учителя и учебния материал - някои забавни, други не. 

Целият клас решава да предотврати матурата, като упоява и отвлича учителя по български език и литература и пише ултимативно писмо до директора, който обаче, е непреклонен.

Щастливият край настъпва, когато за нов директор е назначен любимият учител - Готиният.

Мюзикълът "Класният се жени" е създаден през 1993 г., поставян е два пъти в Пловдив, в Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков“, а по-късно и в Държавна Опера Пловдив с много изиграни спектакли. През 2019 г. мюзикълът е поставен и в Стара Загора – в колаборация на Държавна Опера Стара Загора и Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова“.

Добавете Вашия коментар

TOP