Ученици от Разлог на обучение в Полша

29 Април 2018 | 11:50
0 коментара
Култура

Ученици от Основно училище „Никола Парапунов”-Разлог проведоха обучение в полския град Сопот след спечелен европейски проект CODE-E - ”Създаване на дигитална среда на обучение” по програма „Еразъм+”.

До Полша пътуваха шестокласниците Надежда Ушева, Борислава Кутларска, Петър Кирев, Благовест Гьошев, Тодор Боцев и техните преподаватели.

Те защитиха името на своето училище, като се представиха отлично в дейностите за обучение, преподаване и учене в полския град Сопот.

За обучението децата се подготвяха близо половин година в Клуб по кодиране, финансиран от проекта, под ръководството на г-жа Анна Панкова, старши учител по Информационни технологии, г-жа Катерина Радева, учител по география и икономика и учителя Иван Мишков.

Учениците създаваха свои проекти, игри и анимираха комикси, използвайки платформата „Code. Org” и програмата „Scratch”.

Благодарение на придобитите умения да кодират, децата успешно участваха в обучението по кодиране на музика в Полша , прилагайки програмата Sonic Pi . Възпитаниците писаха кодове по дадени ноти и генерираха музикално произведение, след което създадоха и своя собствена музика в „Sonic Pi”. В обучeнието участваха също учители и ученици от другите страни партньори - Полша, Турция и Италия.

Удоволствие за децата беше и участието им в интересни и забавни занимания, които провокираха комуникативните им умения по английски език, артистичните, музикалните и спортните им заложби.

Срещата приключи с концерт, на който бяха представени създадените от учениците музикални композиции.

Добавете Вашия коментар

TOP