Ученици от Пиринско представиха България в Полша

02 Април 2019 | 15:44
0 коментара
Култура

Тринадесет ученици от Разлог, Банско и Благоевград взеха участие в седемдневен младежки обмен съвместно с още 26 младежи от Полша и Румъния по проект „For Future” (“За бъдещето“), финансиран по програма Erasmus+. Младежкият обмен, който се проведе в Полша има за цел да се насърчават европейските ценности и да се даде гласност на правилата, уреждащи пазара на труда. 

Основният акцент в работата на младежите е поставен на теми свързани с мобилността на работниците, изискванията на работодателите към работниците, поведение по време на интервю. Те участваха в поредица от работни срещи за развитие на практическите им умения, както и за повишаване на тяхната информираност като бъдещи работодатели и/или работници. На организирана от българските младежи културна вечер са представени традиционни български народни танци и храни. Те успяха да впечатлят освен със страхотни знания по английски език, така и с кулинарни умения по правене на баница.

По проекта партньор са: от България - Сдружение "Дестинация Разлог", от Румъния - Младежка асоциация за гражданска инициатива, от Полша - Институт за икономическа дипломация.

Това е поредният младежки обмен, които Сдружение "Дестинация Разлог" осъществява с цел развитие на младежката инициативност, креативност и знания. 

Добавете Вашия коментар

TOP