Ученици от Гимназия „Яне Сандански” почистиха лобното място на своя патрон

21 Април 2016 | 17:18
0 коментара
Общество
Ученици от Гимназия  Яне Сандански” почистиха лобното място на своя патрон

Традиционно по случай патронния празник на Гимназия „Яне Сандански”, спортен клуб „Пирински орел” и Еко клуб „Еделвайс” към гимназията почисти лобното място на Яне Сандански в местността „Папаз чаир”.

В еко акцията взеха участие 15 ученика от 9 в и 9 г клас, които с готовност и желание се включиха и събраха всички отпадъци около изградените от Гимназия „Яне Сандански” Паметник и чешма.

Еко акцията на учениците е традиционна, но и продължение на инициативата на община Сандански „За един по-чист град”, като общината в лицето на кмета Кирил Котев, осигури транспорт, помощни средства, закуски и напитки за всички ученици. Сега мястото е почистено и всички участници в акцията изразиха надеждите си преминаващите  автомобили и хора да пазят чисти едни от най-красивите кътчета от южните дялове на Пирин.

Този петък 60 ученика от Гимназия „Яне Сандански”, в присъствието на заместник кмета на общината – Зорица Органджиева ще поднесат венец пред бюст – паметника на Яне Сандански, след което ще отпътуват до Рожен за поклон пред гроба на техния патрон и ще направят поход от Роженски манастир до град Мелник.

Ученици от Гимназия  Яне Сандански” почистиха лобното място на своя патрон

Добавете Вашия коментар

TOP