Ученици и учители от Долно Осеново на обмяна на опит в Блъсково, Варненско

10 Юли 2021 | 15:07
0 коментара
Култура

Екип от учители и ученици от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Долно Осеново посети с. Блъсково в периода на 07.07 – 09.07.2021 година.

Посещението е в изпълнение на Национална програма „Иновации в действие“, МОДУЛ 1: „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“, Модул 1.2. „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации на  училища, които не са в Списъка на иновативните училища“.

Домакините от ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Блъсково, общ. Провадия, обл. Варна запознаха гостите си от училището в с. Долно Осеново с различни иновативни методи на преподаване, както и с методи, които подобряват мотивацията за посещение и учене сред учениците. Различни уъркшоп практики демонстрираха на учениците прилагането на тези иновации. На срещата присъстваха и екип от ученици и учители от СУ "Димитър Маринов", град Лом.

В програмата на мероприятието бяха включени и посещения на значими исторически и природни забележителности в района на Провадия и Блъсково като крепостта Овеч и килийното училище към църквата в селото – домакин, където от своя страна учениците от село Долно Осеново запознаха своите нови приятели с родното училище – история и дейност. За спомен, любезните домакини получиха подаръци от Общинска администрация и кмета на община Симитли - плакет на община Симитли, албум "Симитлия - Древната земя на кукерите", Азбука на родния край и албуми на ФТА "Веселие" и пейзаж на Коматинските скали, нарисуван от Василка Беджова, с. Крупник.

Добавете Вашия коментар

TOP