Ученичка спипана с 99 топчета марихуана, отнесе година пробация

15 Май 2017 | 04:48
0 коментара
Криминално

Ученичка наркопласьорка на 15  г. седна на подсъдимата скамейка в Окръжен съд – Кюстендил, след като в края на миналата година била заловена с 99 топчета марихуана в чантата си. Полина Б. била задържана от служители на полицията на улицата пред Професионалната гимназия по туризъм „Никола  Вапцаров”, където момичето учи в 9-и клас.

„Смятам, че присъдата й от една година пробация, през която ще трябва да се среща с пробационен служител два пъти седмично, ще я накара да се осъзнае”, каза наблюдаващият прокурор по случая  Ангел Байрактарски.

Според обвинителния акт Полина е виновна за притежание и разпространение на наркотични вещества от високорисковата група в големи размери. Съгласно закона 99 топчета марихуана, струващи над 300 лева, са големи количества и са с цел разпространение, обясниха юристи от града. Пред съдебния състав Полина разказала, че наркотикът не е неин, а й  бил даден от приятеля й да го съхранява.

По време на ареста й, според социалните работници, девойката била почти пред изключване от училище, тъй като имала само двойки и тройки в бележника. „Сега си оправих успеха, имам четворки и петици”, каза пред съда Полина.
След като изслушаха момичето, което по време на  извършването на престъплението е било малолетно, съдиите одобриха сключеното с нея споразумение. В него е записано, че Полина с помощта на родителите си трябва да внесе в държавния бюджет 3148 лева за разходите по експертизите на марихуаната, намерена в дамската й чанта.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP