Ученическото общежитие към Спортен интернат в Благоевград с нов облик за началото на учебната 2022/2023 г.

14 Септември 2022 | 17:53
0 коментара
Общество
Ученическото общежитие към Спортен интернат в Благоевград с нов облик за началото на учебната 2022/2023 г.

Община Благоевград и ръководството на Спортен интернат извършиха мащабен ремонт на ученическото общежитие, предназначено за възпитаници на гимназиите, намиращи се на територията на областния център.

Дейностите приключиха непосредствено преди старта на новата учебна 2022/2023 година, а днес кметът Илко Стоянов посети новоремонтираната база.

„За Община Благоевград и за мен като кмет е изключително важно децата да имат подходящи условия, при които да живеят в общежитието. Резултатите от ремонта са повече от добри и вярвам, че учениците ще се чувстват като у дома си“, коментира кметът Илко Стоянов.

В рамките на ремонтните дейности е обновена фасадата на общежитието, ремонтирани са коридорите, занималните и столовата. Сред дейностите, които бяха извършени още са подмяна на дограма, смяна на стари осветителни тела с нови такива, грундиране, шпакловка, боядисване и др. Ремонтните работи обхванаха и санираните помещения в общежитието. Старите фаянсови и теракотни плочки са премахнати, като на тяхно място са положени нови, извършена е подмяна на моноблокове, мивки, смесители и т.н. Поставени са нови радиатори, направена е и профилактика на ел. инсталацията в помещенията.

За да бъде гарантиранa сигурността на учениците достъпът до общежитията се осъществява чрез система за разпознаване на пръстов отпечатък.

След приключване на ремонтните дейности условията в общежитията са по-уютни и приветливи.

Капацитетът на общежитието е 130 места, като за предстоящата 2022/2023 година е изцяло запълнен.

Добавете Вашия коментар

TOP