Убит ли е авера на ексченгето Георги Комов - Н. Барбутов, който издъхна в благоевградския следствен арест

12 Юли 2017 | 14:44
2 коментара
Криминално

Прокуратурата започна разследване за смъртта на 60-годишния петричанин Николай Барбутов, който в понеделник издъхна в благоевградския следствен арест.

Образуваното досъдебно производство е по чл. 150 от НК – убийство, макар че първоначалните данни сочат, че става въпрос за естествена смърт. Това е само работно обвинение, за да може да стартира разследването, обикновено при неизяснени обстоятелства при смъртен случай се използва текстът от НК – склоняване към самоубийство, поясниха от държавното обвинение.

Преди да издъхне 60-годишният мъж се е оплакал, че му е лошо. Измерено му било кръвното, което било с нормални стойности – 140 на 80. Той поискал нещо да хапне и малко след като се нахранил, казал, че го боли главата. Веднага му се притекли на помощ, но човекът починал за около 3 минути. Най- вероятната причина за смъртта е инфаркт или инсулт, това със сигурност ще се установи след аутопсията, която е направена от съдебния медик д-р Яни Златин. Иначе арестантът е бил в една клетка с друг задържан, но няма данни между тях да е имало конфликт, напротив двамата се разбирали.

Припомняме, че Николай Барбутов е бил привлечен като обвиняем като съучастник в престъпление за наркотици. Той е уличен като подбудител и помагач на ексченгето Георги Комов, който на 27 юни бе задържан преди ГКПП – Кулата с 210 грама херои в лекия си автомобил „Мазда“.

Двамата са с мярка „задържане под стража” от 29 юни, която изтърпяват в благоевградския следствен арест.

Добавени коментари

negramotni публикува:
17 Юли 2017 | 16:42
чл.115 НК е убийство , а не чл.150 НК / блудство / Като пишете , поне проверявайте за какво иде реч !
pyrvomaiski публикува:
12 Юли 2017 | 20:15
ruska recepta s hapè masiwen infarkt ama tova e dobre doshlo za komov nali znaete koj she evinoven mnogo qsno che umreliq

Добавете Вашия коментар

TOP