Убийството на Къро в Кейптаун: Издирват двама мъже, заснети на местопрестъплението

12 Март 2024 | 07:11
0 коментара
Криминално
България
Убийството на Къро в Кейптаун: Издирват двама мъже, заснети на местопрестъплението

Двама заподозрени за убийството на Красимир Каменов - Къро издирва полицията в Южна Африка.

Десет месеца след фаталната стрелба на 25 май по четирима български граждани в Кейптаун - Къро, съпругата му, бодигардът и камериерката му, двамата заподозрени са били идентифицирани.


South African Police Service

 

Те са шофирали автомобил, който е бил на мястото на убийството.


South African Police Service

 

Властите разпространиха снимки на двамата и се обръщат към гражданите с молба за помощ. Според полицията общо шестима заподозрени са били забелязани да бягат от мястото на престъплението със син и бял автомобил. На снимките са двамата от тях - тези с бялата кола. Разследването се води от отдела за тежки престъпления на Република Южна Африка, предава БНТ. 


Полицията в Кейптаун е идентифицирала загиналите двама служители като Слава Сергиева и Деан Евгениев, който е работил като бодигард на Каменов.

Два месеца преди убийството на Къро срещу него беше повдигнато обвинение от страна на българската прокуратура. Той беше сочен за поръчител на убийството на бившия шеф на криминална полиция Любомир Иванов през 2022 г. Къро беше обявен и за международно издирване с „червен бюлетин“ от Интерпол.

Красимир Каменов е една от малкото фигури от подземния свят от 90-те, които бяха останали живи. Официално неговият бизнес е свързан със зеленчукови борси и с паркинги. Тогава той и Христофорос Аманатидис-Таки са неразделна част от ударната бригада на ВИС-1, която е под крилото на Методи Методиев - Мето Илиянски.

През 2009 г. Къро беше обвинен като ръководител на група за разпространение на наркотици и нанасяне на тежки телесни повреди. Пет години по-късно обвиненията за това отпаднаха. Пак през 2003 г. Методи Методиев изчезва безследно, след като излиза от дома си без охрана и мобилен телефон.

Неофициално Къро се свързваше с контрабанда и наркотици и с така наречения златен гьол на граничен пункт “Капитан Андреево”. През март 2023 г. главният прокурор Иван Гешев обвърза Къро с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, който се намира в Белград.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP