Убийците на Мешанлията в Гоце Делчев с дълги кримидосиета

03 Август 2023 | 15:53
1 коментара
Криминално
Благоевград
Убийците на Мешанлията в Гоце Делчев с дълги кримидосиета

39-годишният Васил Василев - Мешанлията, който бе убит с нож на улица в Гоце Делчев в сряда около 2 ч. и единият от убийците му, са с богати криминални досиета. За жестокото престъпление са арестувани 21-годишната Виктория А. от Г. Делчев и приятелят й 37-годишният Николай С. от Божурище.

Преди време Виктория била приятелка на Васил, но се разделили, а той продължавал да й досажда като й пишел съобщения. Тя се оплакала на сегашния си приятел и двамата решили да се разправят. Момичето си уговорило среща с Васил през нощна на улицата, а когато Васил пристигнал с тротинетката си, двамата го нападнали. Николай го намушкал с нож в сънната артерия. После убийците се прибрали в дома на бабата на момичето в Гоце Делчев и скрили ножа. В 4 часа сутринта се качили на първия автобус от Гоце Делчев за София. През това време благоевградските полицаи уведомили столичните си колеги, рейсът бил спрян в столицата и от него свалени извършителите на тежкото престъпление, обясни прокурор Аспарухова. Виктория живеела с Николай в Божурище, но пристигнали в Гоце Делчев 2-3 дни преди да извършат престъплението.

Убитият Васил, който е употребявал наркотици, е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, кражби на коли. Има 15 присъди, 14 от които са от Районен съд - Гоце Делчев и една от Окръжния съд в Благоевград. Има 11 ефективни присъди, за последно е лежал в затвора в Бобов дол през 2019 г., обясни директорът на ОДМВР Георги Кандев.

Убиецът Николай С. също е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, нанасяне на средна телесна повреда. Има 8 полицейски регистрации в Несебър, Трявна, Приморско, няколко РУ в София. Има 6 присъди и през 2007 г. е лежал в затвора в Бургас. 

Виктория е позната на криминалистите като лице, което употребява наркотици, задържана е само веднъж в полицията преди 3 г.

"Взети са кръвни проби на двамата обвиняеми за изследване за наличие на алкохол и наркотици. Има данни, че в момента на извършване на престъплението са били употребили наркотици", каза прокурор Аспарухова.

Днес Окръжният съд в Благоевград ще гледа искането на прокуратурата за постоянна мярка "задържане под стража".

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
03 Август 2023 | 19:06
Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят. В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П., Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда, за 20 г управление.. провал.. дпс им би шута, но те още се надяват... всяко начало има и край.. и вашият дойде.. това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език, които са неграмотни половината съветници, които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината.. ЗА БЕДИ. О, ЗА КАРАФЕИЗ, ДЖАМА, ПАЧКАТА, ДЖЕКИ, АЙША Х. САБИХА П. - това са пиявици кърлежи които само смучат от програмите а ви хвърлят трохи..а на Магдето мъжа скоро ще му щракне белезници

Добавете Вашия коментар

TOP