Търсят вариант за Глазне край Банско

27 Юли 2022 | 10:23
5 коментара
Общество
Търсят вариант за Глазне край Банско

Търсят вариант за проблема с водите на Глазне край Банско. Областният управител Валери Сарандев събра общинари от града, представители на РИОСВ - Благоевград, Басейнова дирекция, РДНСК -Благоевград, СГКК, ВиК, които да решат за корекцията на реката, който продължава до вливането на Бъндеришка и Дамянишка.

За поредна година град Банско очаква с тревога настъпването на пролетния сезон и съпътстващите го интензивно снеготопене и приток на повърхностни води от Пирин планина. В тази връзка Общината е предприела действия относно превенцията на града от бъдещи водни стихии, като е разработила проект за корекция на Глазне, чието изпълнение е предвидено да се изпълни на два етапа, съгласно издадено решение за строеж. Строителството на първи етап е изпълнено, но вторият участък на реката, който продължава до смесието на реките Бъндеришка и Дамянишка, се характеризира с някои специфики, които създават разнородни мнения при одобряването на проекта от съгласувателните институции.

Предвид изключително важното значение на проекта за корекция на реката и придружаващите го трудности в процеса на съгласуване и одобряване, както и с цел осигуряване на превенция на град Банско от наводнения, областният управител Валери Сарандев свика спешна работна среща. На нея компетентните институции изложиха своите становища и предложиха помощта си за осъществяване на проекта, но при спазване на всички законови разпоредби.

Добавени коментари

Ха-ха-ха-а-а! публикува:
27 Юли 2022 | 15:29
Тоя малоумник под три индига хептен е изкукуригал! Говори за неща,които отдавна са преминали безвъзвратно.И се обръща към банскалии с най-различни имена и "мили думи"-точно предизборно.Ай там бе,плешив урунгел!
Мацурев ПОБЕДА! публикува:
27 Юли 2022 | 13:07
Без нашият депутат Банско щеше да потъне преди 2 години! Сега като не е депутат вижте какво стана държавата е счупена, а Банско - разорено! Хората са бедни, глад, инфлация, убийства, кражби. Да се връщат Герб и Мацурев - ПОБЕДА ЗА БАНСКО!
Банско ЗОВЕ! публикува:
27 Юли 2022 | 11:40
Мацурев! Не прави грешката да ходиш в Парламента! Имаш ДЪЛГ към наше Банско! Ти трябва да управляваш, защото идва КРИЗА! Послушай нас, банскали и остани в града! Промяната опропасти всичко!
генерална промяна публикува:
27 Юли 2022 | 11:24
и доидоха времена нелепи в които крадци управляват слепи радои ралин
Приятели драги! публикува:
27 Юли 2022 | 10:28
За пореден път Община Банско закъснява и не взима мерки за безопасността ни! В общината Баненски се оплаква че с Кадев са много изморени вече и не могат да се справят с работата! Нашият лидер Алексанър Мацурев изрази своята загриженост от безхаберието на Баненски и е готов да помага отново на града ни! Мацурев - победа!

Добавете Вашия коментар

TOP