Търсят фирма за ремонт на МУЦ-а в Благоевград

01 Февруари 2023 | 14:13
0 коментара
Бизнес
Търсят фирма за ремонт на МУЦ-а в Благоевград

Обявиха обществена поръчка за избор на строител, който да ремонтира емблематична сграда в Благоевград.

Постройката е паметник на културата. Пползваше до неотдавна за Междуучилищен център. Състоянието на сградата е добро, тъй като преди години бе извършен частичен ремонт. Стойността на бъдещите СМР дейности е 1 330 210 лева. Парите са подсигурени по проект на Норвежкия финансов меанизъм.

Предвижда обновяване и въвеждане а мерки за енергийна ефективност. Сградата, в която в близкото минало се помещаваше Икономическия техникум, а след това МУЦ-а, се намира на улица "Александър Стамболийски". В обширния двор от месеци престояват незнайно защо леки и тежки коли на "Паркинги и гаражи".

Сградата е с предназначение за образователни дейности в извънучилищни и извънкласни форми на обучение за децата и младежите на общината. В документацията е записано, че базата задоволява нуждите и осигурява необходимите условия за развитие на изкуствата, образованието и културата сред подрастващото поколение. Сградата представлява постройка от четири долепени обема със застроена площ от 854 кв.м. и разгърната застроена площ 2796 квадратни метра. Предвидено е да се извърши подмяна на дограмата, топлоизолиране на вътрешните стени, под и покрив. Ще се подмени осветлението с нови LED лампи, ще се изгради нова система за отопление и ще се постави фотоволтаична централа за собствени нужди.

Добавете Вашия коментар

TOP