Търси се най - добрата сурвачка и картичка в Разлог

18 Ноември 2021 | 11:50
0 коментара
Култура
Търси се най - добрата сурвачка и картичка в Разлог

Община Разлог и Исторически музей – Разлог обявяват конкурс за изработка на сурвачка и празнична картичка. Конкурсът цели да провокира интереса на децата към символиката на коледната и новогодишна обредност и традиции, да вникнат в смисловото значение на дряновото клонче и на използваните материали за украса, вложени в сурвачката, да съхранят културната памет, да почувстват духовната си принадлежност и да покажат познания за коледните и новогодишни обичаи в Разложкия край.

В инициативата могат да вземат участие деца и младежи от цялата страна. Участниците ще бъдат разделени три възрастови групи от първи до четвърти клас, от пети до осми и от девети до дванайсти клас. 

Изработените картички и украсени сурвачки трябва да бъдат представени до 17.12.2021 година в сградата на Исторически музей – Разлог на адрес: град Разлог, пр. „15 септември 1903 г.“ №14. Победителите ще бъдат обявени и наградени на 19.12.2021 година. С готовите творби ще бъде организиран благотворителен базар. Сумата, която е събрана от базара, ще бъде дарена в подкрепа на семейство в нужда. 

Добавете Вашия коментар

TOP