Търси се! Банско издирва под дърво и камък инвеститор за бившата казарма, мераклии няма

07 Ноември 2017 | 14:32
2 коментара
Бизнес

Община Банско търси инвеститор - мераклия, който да превърне бившата казарма в града в място за спорт, отдих и предпочитана дестинация за туристите.

Засега обаче добрите намерения на общинарите все още остават мираж, тъй като такъв няма.

Припомняме, че през миналата година общинският съвет прие Общия устройствен план, в който е заложено развитие на тази територия.

„Преди време се появи инвеститор, но после се отказа. А и за нас нещата не бяха приемливи. Той каза, че ще направи спортна база – игрища, басейн. Но трябва да изкарва пари и пожела да построи висок хотел, за да използва пълноценно площите около него, което не приемаме. Искаше да прави голямо  казино, огромен СПА център, но това не е в дневния ред на нашата община”, заяви кметът на Банско – Георги Икономов.

160 декара стопанисва от няколко години общината в бившата казарма. Според градоначалника там е най-добре да се изгради спортна инфраструктура – за футбол, баскетбол, плуване, волейбол, стени за катерене, хандбал, тенис на корт.

 По думите му са необходими поне 10 милиона лева инвестиция.

„Трябва частна инициатива. Не е важно само да построиш базата, а и да се поддържа. Защото има разходи за отопление, охрана, ток, вода. Наскоро дойдоха турски инвестори, в Анталия правят спортни бази, водят си отбори от цял свят. Не спираме да търсим решение на този въпрос”, каза още Икономов.

Добавени коментари

banskaliq публикува:
07 Ноември 2017 | 16:03
Когато община Банско обещети собствениците на земя тогава ше инвестира някой .Повечето от казармата са частни имоти който не са били обещетени навремето .Това го знае кмета и инвеститорите.
Банскалия публикува:
07 Ноември 2017 | 14:50
Май кмета иска голяма комисиона,затова няма инвеститори.

Добавете Вашия коментар

TOP