Тържествено посрещнаха първокласниците на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли

15 Септември 2020 | 15:36
0 коментара
Култура

Днес е първият учебен ден. Ден на ново начало. Празничен ден.

 

Всяка година на 15-ти септември училищният звън оглася градове и села в цяла България. На този ден, в нашата община, училищните дворове на три училища се изпълват с усмивки и трепети за нови знания.

 

Тържествено откриха новата учебна година в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Симитли.

Тази година първият учебен ден премина различно от другите. Днес в двора на училището с кратка празнична програма бяха посрещнати само 60-те първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг. Те са разделени в три класа с класни ръководители Иванка Иванова, Илияна Моралиева и Светла Атанасовска. 637 са учениците на училището тази година.

Днес училищният довр се оживи от събраните деца, учители и родители, за да поставят новото начало.

С помощта на своите учители, талантите на училището, както и децата от ФТА „Веселие“ и ДТС „Изворче“ към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ направиха цветна програма.

„Всяка година, на този ден, по стара българска традиция се поздравяваме с началото на новата учебна година. С вълнение и ентусиазъм си пожелаваме тя да бъде здрава, спорна и изпълнена с много успехи.

Днес поставяме началото на новата 2020/2021 година с готовност и самочувствие. Училището ни е обновено, модернизирано, обезпечено с най-съвременната техника и най-атрактивни спортни площадки.

Очакваната промяна вече е факт. Училищният двор е вече обновен и това нямаше да бъде възможно без апсолютната подкрепа на общинското ръководство в лицето на нашия всеотдаен кмет – Апостол Апостолов, на когото искрено благодаря от мое име, от името на колегията и от името на нашите деца. Тук е мястото да подчертая, че освен всички останали нововъведения, много атрактивни са кабинетите на открито, които ще са желано място за провеждане на уроци и други извънкласни дейности.

Щастливи сме да споделим всички свои празници и с г-н Стефан Апостолов. Отзовавайки се на нашите покани всеки път, той внася оптимизъм, доказвайки активната си съпричастност към нашето училище.

За своевременното и обстойно информиране за училищния живот и за резултатите на нашите ученици, училището официално въведе електронен дневник. Това е още една от стъпките напред в усилията ни да отговаряме на предизвикателствата на времето. В ерата на технологиите СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли, упорито пренарежда своите приоритети и се утвърждава като изключително иновативна образователна институция.

За ръководството на училището повод за гордост е реализирането на успешния прием за профилирана подготовка след 7-ми клас, съобразен с желанието и потребностите на учениците и техните родители.

Искам да изразя своята благодарност за доверието и подкрепата към всички Вас, които избрахте нашето училище. Надявам се, че учебната година, чието начало поставяме днес, ще ни предложи много нови възможноти и поле за изява.

Мили пъвокласници, днес Вашето вълнение а най-голямо, защото сте герои в една вълшебна приказка. Всеки от Вас ще изгради своя сюжет със собствен почерк и цвят, ръководен от мъдрите заръки на своите учители. Приемайте ги без резерви и вярвайте, че те ще Ви отведат до финала като победители. Бъдете здрави, смели, любопитни и много креативни! На добър час в първи клас!

Уважаеми родители, новата учебна година настъпва с нови изпитания и предизвикателства. Вярвам, че доверието Ви в нас ще донесе нови възможности за партньорство. Присъствието Ви в училищния живот е знак за морал, съпричастност и висока оценка на нашия труд.

Честит първи учебен ден!“ - с тези думи, директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли, Таня Янкова приветства за празника всички присъстващи.

Директорите на училището и учителите посрещнаха всички свои ученици и им пожелаха успех през новата учебна година. Под звуците на първия училищен звънец трите класа първолаци в училището в Симитли за първи път влязоха в своите класни стаи.

Празника на училището уважиха: кметът - Апостол Апостолов, народният представител – Стефан Апостолов и много родители.

Пред родителите, учителите и учениците бяха прочетени поздравителни адреси от Милена Дамянова, председател на комисията по образование в 44-то Народно събрание и Ивайло Златанов, началник на РУО - Благоевград.

Тази година с нов двор, нова спортна база и обновени класни стаи СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - грар Симитли посреща своите ученици.

Благодарение на усилената работа на Община Симитли, тази година, училището се сдоби с изцяло ремонтиран училищен двор и спортна база, каквато в региона няма. Основният ремонт на двора и физкултурния салон на училището е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ и е в размер от 1 950 217.31 лв.

Със съвместни усилия през лятото, ръководството на училището, учители, непедагогическия персонал, ученици и родители постигнаха една обща кауза и обновиха класните стаи в училището. Те сами шпакловаха и боядисваха учителската стая, коридорите и кабинетите. Благодарение на общата им работа, бившите медицински кабинет и кабинетите по Домашен бит и техника се превърнаха в чисто нови класни стаи.

Добавете Вашия коментар

TOP