Търгът на НАП за мотел „Рилци“ се провали, никой не пожела да брои 3,6 млн. лв. за някогашната перла

06 Ноември 2020 | 19:22
0 коментара
Общество

Никой не прояви интерес към търга, обявен от Националната агенция по приходите за публична продан на мотел „Рилци“ край Благоевград, и той се провали, съобщи за „Струма“ съдебният изпълнител на Териториална дирекция на НАП – гр. София, офис гр. Благоевград, Бранимира Йовкова.

Оценката на мотела беше 3 633 100 лв., от които трябваше да тръгне наддаването, но такова нямаше.

Провалът на търга беше предизвестен, тъй като през дадените 5 дни за оглед на обекта не се намери нито един паралия, който да остави като депозит 726 620 лв. като гаранция, че проявява интерес към имота.

Следващият търг за „Рилци“ ще е най-вероятно през 2021 г., а цената ще падне с 25%, обясни Бр. Йовкова. Това означава, че наддаването ще тръгне от 2 724 825 лв. Ако и тогава не се появят мераклии да сложат ръка върху някогашната гордост на „Балкантурист“ и Благоевград, следва трети, последен търг, при който цената ще падне с още 25%. При провал и на тази продажба се обявява нов търг с първоначалната цена.

Припомняме, че крайпътният туристически комплекс в местността Пашовица, непосредствено до главен път Е-79 край Благоевград, е по изпълнително дело срещу собственика му Методи Калъмбов за неплатени данъци. В цената е включена 4-етажната масивна сграда на мотела с партерен и сутеренен етаж със застроена площ 2177 кв.м и разгъната застроена площ от 8370 кв.м, в която има стаи, ресторант, дневен бар и 3 магазина върху обща площ от 169 кв.м, автосервиз с две халета и външен канал, паркинг и асфалтова площадка пред автосервиза с обща площ от 6620 кв.м, друга сграда с площ 1991 кв.м, нафтово подземно стопанство с капацитет 50 т гориво и застроена площ от 42 кв.м, ВиК мрежи и поливен водопровод, помпена станция за поливния водопровод, районно осветление за комплекса, подпорна стена и прилежащият на комплекса терен с площ от 49 409 кв.м.

Мотелът, построен през 80-те години на миналия век като обект на „Балкантурист“ и приватизиран по-късно от Калъмбов, в момента е запустял, ограбен и пълен с изпочупена мебелировка. Помещенията в него са изтърбушени от вилнели през годината крадци, всичко ценно отдавна е задигнато, в някои от стаите е имало пожари. Любопитното е, че успоредно с НАП и собственикът му Калъмбов се опитва да го продаде, при това двойно по-скъпо – срещу 3 500 000 евро.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP