Търговци на новия пазар в Благоевград изригнаха: Сега плащаме 7 лева на квадратен метър, а беше 4,20!

31 Август 2023 | 08:41
7 коментара
Общество
Благоевград
Търговци на новия пазар в Благоевград изригнаха: Сега плащаме 7 лева на квадратен метър, а беше 4,20!
80 нови маси са поставени на тържището в Благоевград. 

Въпреки това някои от продавачите изразиха своето недоволство. Повечето от тях пожелаха всеки ден да е пазарен, а не само в сряда и събота. "Трябваше да има козирки, защото, като има дъжд, ще ни вали“, оплакаха се търговците. Смятат, че и подредбата на масите не е добра.

Търговците се възмущаваха и от вдигнатите наемни цени. "Сега плащаме 7 лева на квадратен метър, а беше 4,20 лева“, казаха те.

Припомняме, че преди ден кметът на Благоевград Илко Стоянов и управителят на Общинското дружество "Пазари" Юлиян Иванов прерязаха лентата на новоизградения открит пазар в града за близо 2 милиона лева.

Минути след откриването на новото съоръжение, хората в Благоевград коментираха, че то прилича повече на автогара, отколкото на пазар. Негетивни бяха и коментарите в социалните мрежи от страна на граждани, които гръмко написаха:

"Доживяхме! В Благоевград може и да няма работа за хората, улиците да са с дупки и да чупим колите си,но пък за сметка на това в града вече има втора автогара", коментираха те.

Добавени коментари

Иво публикува:
03 Септември 2023 | 07:29
Навес само с покрив за 2 мил.лв. не е ли много. Колко плащат кафенетата по улиците и площадите за 1 кв.м на ден от завзетата площ. На площада при читалището не остана място за населението. Не всеки има 3 лв за кафе за да седне на въздух. А на пазара 7 лв. За 1 кв. На ден.
Иван публикува:
02 Септември 2023 | 06:01
Открит навес за 2 милиона лева , а като завее сняг дъжд , , екстра е
Петър публикува:
01 Септември 2023 | 21:26
А добър вечер....на тоя гнусен Брежански - кафяв лайнар! .....Тъпо и неуко племе!!!!
напразно публикува:
31 Август 2023 | 13:12
Бриндо, ти се чудиш за какво да се захванеш. Пак ти казвам, не се хаби с изсмукани от пръстите обвинения по кмета. Така или иначе Кафявия няма да е кмет от ноември.
Пурко публикува:
31 Август 2023 | 11:28
КметО няма да ги налази, защото тия произвеждат по селата, а там няма Общински инспекторат, Бриндо ле!
До: Ей, Бриндо публикува:
31 Август 2023 | 09:17
Ще продават на пейките ама тогава гавазите на КМЕТА ще ги налазат с актове.
Ей , Бриндо! публикува:
31 Август 2023 | 09:02
И доматите бяха два лева, а сега са четири, ама "така трябва", нали? Като им е скъпо-да си продават на пейката пред къщата.

Добавете Вашия коментар

TOP