Туристи разбиха чисто нов път край с. Покровник с бъгита и АТВ-та

13 Септември 2023 | 11:32
3 коментара
Общество
Благоевград
Туристи разбиха чисто нов път край с. Покровник с бъгита и АТВ-та

Туристи от Европа разбиха чисто нов път край благоевградското село Покровник. Причината – карали по трасето организирано с бъгита и АТВ-та. Трасето е оправено със средства на общината, но и на хората, само преди две седмици.

 

Според местните хора по пътя се движела голяма група от хора. При опит да се разговаря с тях се оказало, че са чужденци. След разговор с организатора станало ясно, че той нищо не може да направим. „Така си е“, отговорил той на кмета на населеното място при запитване за разрешителни за използване на този маршрут. Туристите сами избирали пътищата, по които да минат на офроуд разходка, предава бТВ. Организаторът на събитието предложил на кмета да му плати 500 евро на ръка, управникът отказал. Ремонтът на пътя струва над 5000 лв.

Снимката е илюстративна

Добавени коментари

166 публикува:
14 Септември 2023 | 08:04
Това бяха европейска сган които твърдяха че имат организация за това нещо и явно са платили не малко пари на организатора Illyria raid . Твърдяха че не е състезание , но караха ужасно бързо . Ние от село Плана бяхме събудени от тътена на бъгита и мотори още в 8 сутринта в неделя . Към 8:30 започнах да ги спирам с лопатата с в ръка и те обясняваха как имат организация и как не е проблем да вдигат шум и прах и да си правят каквото си искат защото са си платили. Караха по някакъв маршрут на Джи пи ЕС на който имаше само път без обозначения къде се намират . Звъннах на 112 от там казаха че приемат моя сигнал , но не реагираха по никакъв начин . Жена ми се свърза с организатора Белгиец който обясни че е просто разходка и всички 130 водачи на машини били предупредени да не карат бързо , макар в действителност да караха като на състезани два часа и половина преминаваха бъгита и мотори на които с права лопата в ръка трябваше на английски да им разяснявам , че и ние сме европейци и че не могат да правят каквото си искат. Но никоя институция не реагира въпреки обажданията на 112 . Е как да ни вземат на сериозно?!
161 публикува:
13 Септември 2023 | 11:53
Най-големите кражби са в пътищата... затова и карат по две седмици
123 публикува:
13 Септември 2023 | 11:43
Че много качествено е направен пътя щом за 2 седмици разбит,явно е проектиран да се ходи бос и на пръсти по него

Добавете Вашия коментар

TOP