Туристи от цял свят прииждат в Симитли, за да се спуснат по най-доброто рафтинг трасе

17 Април 2022 | 11:56
0 коментара
Общество
Туристи от цял свят прииждат в Симитли, за да се спуснат по най-доброто рафтинг трасе

За поредна година Рафтинг БГ/Х-клуб посреща туристи и любители на екстремните спортове от целия свят, които идват в България и по – специално в община Симитли, за да се спуснат по най-доброто рафтинг трасе.

 

Близо месец след откриването на сезона и след като ограниченията, свързани с COVID – 19, бяха премахнати, рафтинг базата ни се радва на огромен интерес от рафтъри и любители от близки и далечни дестинации.

 

През последните две седмици преобладават посетителите от Англия, Израел и Франция. Чуждестранните туристи споделя, че са особено впечатлени не само от условия за рафтинг, но и от цялостната организация и отношение, което получават от целия екип на Рафтинг БГ.

 

Някои от тях са идвали и преди, а мотивът им да се върнат отново е един – няма по-добро място в България, където да се докоснат до екстремното изживяване, наречено рафтинг.

 

Не липсват туристи и от различни краища на нашата страна, които също избират Симитли за своят екстремен почивен ден. Мотивът им да дойдат в нашата база е същия, като на чужденците – в Рафтинг БГ те получават отлично отношение и изживяване, което ще помнят цял живот.

 

Много от посетителите на рафтинг центъра, след като се спуснат по бързеите на река Струма, търсят други възможности да опознаят нашата община.

 

Предпочитани места са църквите, параклисите и манастирите, които при нас са в изобилие. Освен това се наблюдава голям интерес към Коматинските скали, както и към Скалния феномен край село Мечкул.

Добавете Вашия коментар

TOP