Тровят ни с менте зехтин!

19 Юли 2017 | 16:51
1 коментара
Общество

Българската агенция по безопасност на храните извърши 1140 проверки на предлаганите маслинови масла (зехтин) и растителни масла смес, с вложено в състава им маслиново масло. Проверка е тематична (извън официалния контрол) на територията на цялата страна.

Обект на инспекциите бяха супермаркети и специализирани хранителни магазини, складовете за търговия на едро и дребно, логистични центрове на търговските вериги и производствени обекти, с дейност производство и/или бутилиране на маслинови масла и смеси от растителни масла, съобщиха от БАБХ. Взети са 20 проби за лабораторни изпитвания за съответствие с характеристиките на категориите маслинови масла. В резултат на проверките са издадени са 183 предписания за спиране от реализация, на неотговарящи маслинови масла със стандартите за търговия.  Възбранени са близо 10 000 литра. И това е важно - 90% от хората вярват, че кокосовото масло е полезно.

Но то е по-лошо и от свинска мас! - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Анализът показва, че на българския пазар се предлагат някои видове маслинови масла, които не отговарят на изискванията за етикетирането, характеристиките и наименованията. Обозначенията на опаковките са само за търговската марка, като липсва описание или налична информация и изображения.

 

Добавени коментари

кръпката публикува:
19 Юли 2017 | 18:22
изтровиха не заеби вече да не знае човек що да колсумира

Добавете Вашия коментар

TOP