Тротоар се свлече в Дупница

18 Май 2023 | 15:32
0 коментара
Общество
Кюстендил
Тротоар се свлече в Дупница

Свлякъл се тротоар прекъсна комуникации и създаде проблеми с движението в центъра на Дупница, обявиха от Общината. Причините са изкопни работи в близост до тротора.

Проблемната ситуация се създаде в района между Спортна зала "Дупница" и така нар. "Черния мост" в центъра на града. Движението по ул."Христо Ботев" се извършва в една лента и това ще продължи и в следващите дни. Участъкът е със заграждения и поставени табели.

Община Дупница се самосезира тази сутрин, след като фирмата изпълнител уведомила веднага за случилото се. Тротоарът е в съседство с частен имот, в който се извършват изкопни дейности от строителна фирма. Установено е, че изградената подпорна стена е без фундамент и вследствие на изкопните дейности се е получило свличането. Има прекъснат водопровод, както и наранени кабели на различни дружества, които веднага са уведомени за предприемане на последващи действия по възстановяване и изместване на трасетата на подземни комуникации.

Комисия от Общината извърши вече оглед и подготвя констативен протокол и предписание за незабавно предприемане на дейности от собствениците по цялостното възстановяване. Тези дейности вече са предприети и свлечената част се възстановява. Всички разходи са за сметка на собственика, казаха от администрацията.

Добавете Вашия коментар

TOP