Трите силни жени на ГЕРБ разкриват тайната на успеха

07 Март 2017 | 04:05
1 коментара
Политика

Те са силни, решителни, отстояват позициите си и са доказани лидери. Това са водачите на кандидат-депутатските листи на ГЕРБ в Бургас, Варна и Пазарджик Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Екатерина Захариева. Те обаче си имат формула за успеха, която днес я разкриха пред бургазлии, съобщава "Флагман".

Трите успешни министри в кабинета на Бойко Борисов участваха във форум на тема "Силни жени. Смели лидери. Реални решения“. Той бе организиран от Жени-ГЕРБ в навечерието на 8 март. Модератор на събитието бе младото лице на политиката в Бургас – Галя Василева, която също е кандидат-депутат в листата на ГЕРБ.

Безспорно правителството на ГЕРБ бе единственото, в което участваха толкова много експерти от нежния пол. За първи път в историята на страната ни жена седна на председателския стол на Народното събрание, за първи път за кмет на столицата ни бе избрана жена, както и за първи път беше равен броят на мъжете и жените в правителството на Бойко Борисов и имаше толкова голямо присъствие на нежния пол в парламента. Това обаче се дължи на успехите и знанията на дамите в политиката, които са доказали, че жените са равни с мъжете.

„Горда съм с това, че листата от народни представители от Бургаска област е едно безспорно доказателство за това, че в ГЕРБ се отчита значимостта на жените и мъжете. В първите десет места в нашата листа имаме 5 жени и 5 мъже. А сред първите пет кандидати за народни представители три са жени. Иска ми се да вярвам, че през годините ние се справяме с предизвикателствата, че работим усилено, без да се оплакваме и без да се плашим, целеустремени, отговорни и организирани”, обясни водачът на листата Ивелина Василева.

Тя подчерта, че в управляваното от нея Министерство на околната среда и водите 66 % от служителите са били от нежния пол и бе категорична, че на силните жени може да се разчита, защото те предлагат реални решения.

130-годишната история на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което допреди няколко години управлявано само от мъже, буквално бе „разбита” от Лиляна Павлова. На мъжкото кресло на така нареченото мъжко министерство тя седна през септември 2011 година, когато тогавашния министър Росен Плевнелиев се кандидатира за президент. През годините Лиляна Павлова разби стереотипа и показа, че институцията може да бъде управлявана успешно и от жена.

„И ние трите, и останалите жени в ГЕРБ сме силен дамски гамбит, който често се налагаше да вземаме трудни решения, да работим заедно. Една от успешните ни формули в нелеки моменти бе като дами да се подкрепяме. Пледирам и вярвам, че сме силни, смели, и успешни, но безспорно без мъжете, които са до нас – в личен и професионален план, няма как да се справим. Трябва да има това допълване”, разкри тя.

Лиляна Павлова обаче не спести и трудностите, пред които са поставените жените политици. В живота им се налагало да работят два пъти повече, за да постигнат всички тези успехи.

„Често ни наричат мъжки момичета, смели момичета, бетон. Защото ни е отредено все пак да бъдем майки и съпруги. В същото време пък е важно да не губим необходимото време за нашия външен вид. От нас очакват освен да сме смели и успешни, но и да изглеждаме добре. Усилието понякога е двойно тройно, но си заслужава”, каза още кандидатът за депутат.

Екатерина Захариева, която бе начело на Министерството на правосъдието по време на управлението на Бойко Борисов и водач на листата в Пазарджик, изтъкна, че целта на ГЕРБ и това, което винаги търсят, са качествата, които притежава един човек.

„В нашата листа в Пазарджик броят на жените и мъжете е равен – 9/9. В партията не делим хората на мъже и жени, а на качествата. Но се случва да има все повече и повече умни, качествени и смели жени, които знаят, могат и управляват добре. Бизнесът в това отношение трябва да се учи от политиката, защото там жените, които са в ръководни позиции, не са толкова много”, каза Екатерина Захариева.

Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Екатерина Захариева бяха категорични, че жените са със силни характери, не се предават и пречупват лесно пред неуспехите и предизвикателствата в личен и професионален план. Да вземеш решение в трудни моменти според тях е най-успешната формула, за да се стигне до върха.

 

Добавени коментари

Благоевград публикува:
10 Март 2017 | 13:55
Фани едната, та я удари в другата.

Добавете Вашия коментар

TOP