Трима отци отслужиха литургия и водосвет за Петковден и празника на село Полена

14 Октомври 2022 | 15:02
0 коментара
Култура
Трима отци отслужиха литургия и водосвет за Петковден и празника на село Полена

Днес отбелязваме един от най – големите есенни празници, а именно Петковден, в чест на Света Петка. Денят е особено празничен в село Полена, тъй като църквата в селото носи името на светицата, поради което Петковден е обявен и за празника на населеното място.

 

По този повод още рано сутринта започнаха празненствата в село Полена. В ранните часове на деня бе отслужена Света литургия в храма, след което последва концерт на децата от Неделното училище.

 

Веднага след това отец Величко, отец Бисер и отец Евгени отслужиха водосвет и осветиха вкусния курбан, приготвен за здравето на всички жители и гости на село Полена. Свещ за здраве по повод празника запалиха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и кметът на село Полена Веселин Топузов. Кметът Топузов честити празника на всички, пожелавайки им Света Петка да закриля всеки дом и всички хора, както и да дари на всички здраве, щастие и късмет.

 

Десетки бяха жителите и гостите на село Полена, които постиха църквата „Св. Петка“ в празничния ден. Сред тях бяха и потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип в село Полена, които бяха особено развълнувани.

 

Тържествата в село Полена ще продължат и в утрешния ден от 10.30 часа с Детско парти с бате Бранко, а в 13.00 часа ще се проведат Народни борби.

 

По повод празника се организира и голям празничен концерт, който ще започне в 17.30 часа. В него участие ще вземат: Александра, Даяна и Любомира Борисови, Иван Чорбаджиев, Полина Филатова, Ивана Иванова, Антония Лозанова, Спасимира Иванова, Ивана и Ивона Малчови, Танцов състав към НЧ „Владимир Маяковски“ – село Крупник, с ръководител Виктория Червенкова, Женска певческа група към НЧ „Васил Коларов – 1922“, село Железница.

 

В 18.30 часа градусът на настроението ще повдигнат Мики Груп, а в 20.30 часа пред публиката ще застане Ваня.

Добавете Вашия коментар

TOP