Трима гурбетчии плащат по 10 000 лв. за бягство от карантината

08 Май 2020 | 16:22
0 коментара
Криминално

Двама мъже - с българско и македонско гражданство, сключиха споразумения, след като бяха обвинени от Районна прокуратура-Благоевград за нарушаване на задължителната карантина.

На 27 април те пристигнали в страната от Нидерландия, като преминали през ГКПП-Видин. Били им издадени предписания от Регионална здравна инспекция за спазване на задължителната 14-дневна карантина - противоепидемична мярка, въведена срещу разпространението на вируса Covid-19.

Същите следвало да пребивават на постоянния им адрес в благоевградското село Логодаж. Но още на следващия ден те пристигнали на ГКПП-Гюешево с цел да напуснат пределите на България, но били задържани.

Подсъдимите И. Т. и Д. Г. са се признали за виновни и са се съгласили да им бъдат наложени наказания от по седем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Те ще платят и глоби в размер на по 10 000 лева.

За същото престъпление е била привлечена към наказателна отговорност и Б. К. Жената, която е с българско и македонско гражданство, пристигнала от Швейцария, където била трудово ангажирана. Въпреки че била поставена под задължителна 14-дневна карантина, тя напуснала адреса си в благоевградското с. Покровник. На 3 май тя се озовала на ГКПП-Гюешево. Жената също сключила споразумение с Районна прокуратура-Благоевград, с което се е признала за виновна и се е съгласила да й бъде наложено наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Трите споразумения са одобрени от съда, с което имат последиците на влязла в сила присъда./кмета бг/

Добавете Вашия коментар

TOP