Трима елитни родни рефери с наряди в Лигата на конференциите

22 Юли 2023 | 10:34
0 коментара
Спорт
България
Трима елитни родни рефери с наряди в Лигата на конференциите

Три български съдийски бригади получиха назначения за мачовете от втория кръг на Лигата на Конференциите. Три български съдийски екипа ще ръководят европейски мачове по едно и също време за първи път от 2020-а година насам.

Волен Чинков, Георги Давидов и Никола Попов със своите бригади ще ръководят въпросните първи срещи.

Чинков, който е номер 2 в ранглистата у нас, получи назначение за мача между Мидтиланд (Дания) и Прогрес Нидеркорн (Люксембург), който ще се състои на 26-и юли от 19:45 часа. Останалите трима българи в съдийския екип са Иво Колев и Мирослав Максимов като помощници, както и Станимир Тренчев като четвърти съдия.

Никола Попов ще пътува до полския град Тихи в Карпатите, където ще ръководи мача Ворскла (Полтава, Украйна) – Дила Гори (Грузия). Срещата е на 27-и юли от 20:30 часа.

Украинците приемат съперниците на полска земя заради продължаващата война на Русия срещу тяхната страна. Асистенти на Попов ще бъдат Георги Тодоров и Мартин Венев, а четвърти арбитър е Ивайло Стоянов.

Третият мач с български съдии е този на КА Акурейри (Исландия) и Дъндолк (Република Ирландия), насрочен също за 27-и юли, но от 21:00 часа. Главен арбитър е Георги Давидов с помощници Георги Дойнов и Петър Митрев. Смените на стадиона в Исландия ще показва Георги Гинчев. Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP