Трима дупничани и петричанка минаха през ситото за световната купа по борба в Белград

10 Декември 2020 | 09:24
0 коментара
Спорт

Трима дупничани и петричанка минаха през ситото за световната купа по борба в Белград. Надпреварата в сръбската столица заменя първенството на планетата заради пандемията и ще се проведе от 12 до 20 декември.

При класиците за отличие се разчита на световния и европейски вицешампион в кат. 97 кг Кирил Милов и на двукратния носител на Златния пояс „Никола Петров“ Даниел Александров-Рамбо в кат. 82 кг. Тяхната съгражданка Миглена Селишка заслужи доверието на селекционера на жените Петър Касабов в кат. 50 кг, в състава е и землячката на наставника Евелина Николова, която излиза на тепиха за медал в кат. 57 кг. Нашенци влизат в спор за общия награден фонд от 300 000 швейцарски франка, които ще се разпределят между 30-те категории.

Сред избраниците на Армен Назарян в класическия стил липсва синът му, младата звезда на родната борба Едмонд Назарян. При свободняците дебют за страната ни ще запише чеченецът Ислам Адизов /кат. 125 кг/, който наскоро получи българско гражданство. В нежното направление личат имената на три еврошампионки – Селишка, Биляна Дудова /59 кг/ и Мими Христова /65 кг/, както и на рекордьорката с 6 титли по самбо Мария Оряшкова в тежка категория 76 кг.в.Струма

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Добавете Вашия коментар

TOP